Forum dla mega odlotowych ludzi z pomysłami
Hmm.. Tak sobie siedzem i myślem, może jest tu ktoś, kto już jakoś mówi po angielskiemu, nie ma go gdzie używać albo używa za mało i chciałby mieć jakiś tam kontakt z tym językiem, tak żeby nie zapomnieć a przy okazji czegoś się douczyć/nauczyć . Jeśli tak to poproszę o kontakt!
Mój język póki co się skutecznie uwstecznia, a wszystko przez to, po prostu nie mówię.
Można by robić jakieś spotkania "angielskie" co wy na to?? Taka ala korepetycje
Łączyć przyjemne z pożytecznym..
Chyba, że ktoś mi korepetycji udzieli
Ostatnio edytowany przez Aninka (2010-12-12 19:30:15)
Użytkownik
Podoba i sie ten pomysl. Z racji pracy dla miedzynarodowej korporacji musze caly czas podtrzymywac znajomosc z jezykiem. Mozna pokonwersowac
And the same in English:
I like that idea. Because of my job character I need to keep good condition of my English language. It will be useful to conversate.
That's good idea We can start write and .... maybe somebody will want to live chat later
.
It's the best way tray to keep language skills at a good level or keep level which you have.
Good night and chat to later
good dreams for everybody
i zostalem wydymany ale ja wam pokaze, uzyje googletranslatora
oooo to zrozumialem
kurcze, o tym samym myślałam:)
Parę dni mnie nie było, a tu wchodzę i widzę, ze już działacie:)
Dokładnie chciałam wystawić wątek z propozycją np. takich co tygodniowych konwersacji po angielsku przy piwku. Takie przyjemne z pożytecznym;))
Co wy na to??
Pozdrowienia od ostatniej w zimie muchy!
by the way, przyjadą teraz do mnie moi znajomi. Sympatyczna para Niemców, z którymi porozumiewam się po angielsku (iś szpreche nisz dojczz;) ) Przyjadą jakoś w sobotę na 2-3 dni i na pewno będziemy siedzieć przy piwku w jakiś miłych knajpkach. Chcę ich też zabrać na jakiś koncert jazzowy. Jakbyście mieli ochotę się z nami wybrać gdzieś i wesprzeć mnie w rozmowie po angielsku to zapraszam!
Od czw mnie nie ma w Krk i wracam dopiero po świętach, więc jak coś będziecie działać po świętach do koniecznie dajcie znać!
PS: Po % otwierają się usta w obcym języku